Påskeverksted


Her finner du ideer til påskepynt du kan lage hjemme

 

 

Her er noen tips til påskeaktiviteter dere kan gjøre hjemme!

Her får du åtte aktiviteter, enten kan man  lage et stort påskeverksted, eller man kan bruke det som en aktivitetskalender i påsken. En aktivitet hver dag. 

Tingene vi lager er mye brukt som symboler på nytt liv og håp. Det passer godt i påsken, da feirer vi at Jesus vant over døden. Egg er tradisjonelt sett på som et symbol for nytt liv. Det ser livløst ut fra utsiden, men inni egget vokser kyllingen og til slutt sprekker den skallet og kommer ut. Det som så tomt ut og hardt ut er fullt av liv!

Sommerfuglen er et gammelt kristent symbol på håp. Sommerfuglens liv kan være et symbol på Jesu liv: larven er livet på jorda, puppen er graven og sommerfuglen er oppstandelsen.

 

Fargelegge med terning

Du trenger: papir, terning, saks og fargeblyanter (minst seks ulike farger). Evt. tråd for å henge opp.

Tegn eggeformer på papir, eller skriv ut fra internett. Ønsker du mer utfordring kan du søke etter "mandala easter egg" på google bilder - der finner du masse du kan skrive ut (kan også søke etter andre påsketegninger med søket "free printable easter colouring page" f.eks.)

Bestem hvilken farge hver side på terningen skal ha. Kaster du og får 1 skal du fargelegge med rød (eller den fargen du velger). Så er det bare å kaste og fargelegge i vei. 

Når eggene er ferdig fargelagt kan du klippe dem ut, feste i en tråd og henge de opp. Det går også an å lime to og to egg sammen på en lang tråd som henger fritt. Eggene kan også festes på vinduet med litt tape, eller kanskje på speilet på badet? 

 

 

Perle egg eller påskefigurer

Du trenger: perler og perlebrett, bakepapir og strykejern

Her er noen sider med mønster for egg. Da trenger du et sekskantet perlebrett. Du kan skrive ut mønsteret og legge under perlebrettet hvis det er gjennomsiktig, eller la barna se på skjerm eller papir og telle seg fram til hvor perlene skal være. Når eggene er ferdig strøket og kjølt ned kan du henge de opp på en tynn tråd (det enkleste er å bruke synål og sytråd og stikke nåla gjennom et av perlehullene) og henge de på ei grein i en vase. Blir et nydelig påsketre! 

https://www.perler.com/easter-eggs-1/PRPROJ-18397.html

https://www.perler.com/perler-storefront-catalog/projects--inspiration/other-holidays/easter-eggs-2/

 

 

     

Det er også mange andre ting man kan perle, kanskje en påskehare eller en kylling? Det går også an å søke på google bilder etter "perler easter pattern". Noen større perlefigurer kan man også lage i 3d - skikkelig stilig!

 

 

Sommerfugl-hage med doruller

Du trenger: doruller (en rull per sommerfugl), farga eller hvitt papir, maling, saks og lim. Eventuelt: øyne, piperensere, klistremerker, glitter eller annen pynt.

Start med å male dorullen i ønsket farge. Deretter klipper du ut vinger i farga papir. Har du ikke farga papir kan du male hvitt papir. Vingene kan dekoreres med klistremerker, eller du kan tegne eller lime på glitter. Her er det bare fantasien som setter en stopper. Når dorullen er tørr limer du vingene på. Så kan du tegne øyne og munn. Følehorn kan formes av piperenser eller papir og limes på innsiden av dorullen. 

      

  

Sommerfugler er glad i blomster, så hvis du har noen ekstra doruller kan du også lage blomster til hagen din! Mal dorullen grønn. Klipp ut blader av grønt papir (eller mal et ark samtidig som du maler dorulluen). Klipp ut en blomsterform i tjukt papir. Når dorullen er tørr limer du bladet på. Så klipper du to hakk i dorullen og dytter blomsterhodet nedi. Blomsten kan også dekoreres med glitter eller fargelegging!

    

 

Krans med garn 

Du trenger: papptallerken (eller rund form klippet ut i papp fra en pappeske, cornflakes-boks e.l.), saks, lim, garn og evt. litt kartong/farga papir. Tråd eller bånd til oppheng.

Klipp ut en ring av papptallerkenen. Det kan være enklest å skjære et hull midt på tallerkenen med kniv før du klipper. Ta lim på en liten del av ringen og snurr garn rundt. Trykk garnet litt ned slik at det fester seg i limet. Så fortsetter du med litt og litt lim, og kanskje en annen farge garn, til du har kommet helt rundt. La kransen tørke. Du kan pynte kransen med egg, kyllinger, blomster eller sommerfugler som du klipper ut av papir. Fest en tråd eller et bånd i kransen og heng opp. Disse er også kjempefine å henge i vinduet!

    

    

 

Pinnekors

Du trenger: To små pinner, hyssing eller tråd.

Når du er ute på tur i skogen kan du lete etter noen små pinner til dette prosjektet. Legg pinnene over hverandre i en korsform. Surr tråden rundt midten av korset og lag en knute. 

 

  

 

Påskeliljer av eggekartong

Du trenger: eggekartong, gul maling, grønt papir, tjukt papir/kartong, saks og lim

Klipp ut "tuppene" i eggekartongen og mal de gule både inni og utenpå. Mens de tørker kan du klippe ut stilker av grønt papir. Lim stilkene og tuppene på kartong og du har et superfint bilde som du kanskje kan gi bort til noen som trenger en oppmuntring akkurat nå? 

  

 

 

Kylling i egg-kort

Du trenger: gult og hvitt papir eller kartong, saks, lim, svart tusj eller fargeblyant. Eventuelt noen fjær hvis du har.

Tegn rundt hånda til barnet på gult papir og klipp ut. Legg hånda på det hvite papiret og brett dobbelt. Klipp ut en eggeform når papiret ligger dobbelt, pass på at egget er "helt" i den ene enden slik at du kan åpne egget som et kort. Lim hånda fast inni eggeskallet, eventuelt sammen med noen fjær. Tegn på øyne og nebb (kan også klippes ut av oransj papir). Skriv en liten hilsen nederst i hånda, pass på at det er skjult av egget - så blir det en liten overraskelse til mottaker.

    

    

 

Påskebokmerker

Du trenger: Papir og saks. 

Mange leser mye i påskeferien. Kanskje noen i din familie leser påskekrim? Da kan et bokmerke være en super gave å gi bort! Du kan klippe ut et rektangel i papir og dekorere det med klistremerker, eller kanskje noen av de eggene du har fargelagt? For krim-elskeren passer det kanskje med et "blodig" bokmerker. Drypp rød maling på papiret og blås med et sugerør. 

 

 

Her er også en supersøt oppskrift på bokmerker du kan brette. Da trenger du tilgang til skriver, slik at du kan skrive ut malen. https://www.easypeasyandfun.com/easter-corner-bookmarks-with-template/

Bilde fra Easy Peasy Fun.

Tilbake